СИЛАТА НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИТЕ ЕНЗИМИ!
"Подмладяващите ензими помогнаха на мен и моите колеги; те могат да помогнат и на Вас". - Викторас Кулвинскас
"Ензимите могат да помогнат за свеждането до минимум, предотвратяването или лечението на абцеси, ацидоза, акне, старчески петна, стареене, СПИН, алергии, Алцхаймерова болест, анемия, атеросклероза, артрит, астма, аутизъм, болки в кръста, бронхит, булемия, изгаряния, бурсит, рак, кандидоза, сърдечносъдови заболявания, хронична умора, проблеми с кръвообращението, цироза, настинки, запек, болест на Крон, кистозна фиброза, пърхот, депресия, дерматит, диабет, диария, дивертикулит, наркомания, суха кожа, инфекции на ухото, едема, емфизем, епилепсия, очни болести, умора, треска, фибромиалгия, камъни в жлъчката, гангрена, подагра, косопад, лош дъх, есенна хрема, главоболие, инфаркт, пирозис, хепатит, високо кръвно налягане, висок холестерол, уртикария, хипогликемия, импотентност, лошо храносмилане, възпаление, грип, безсъние, жълтеница, бъбречни заболявания, непоносимост към лактоза, лупус, лаймска болест, лошо абсорбиране, маниакална депресия, менопауза, мигрена, мононуклеоза, мултипленна склероза, затлъстяване, остеопороза, панкреатит, паразити, Паркинсонова болест, пневмония, полипи, пременструален синдром, простатит, псориазис, ревматична треска, розацея, краста, шизофрения, сенилност, херпес зостер, синузит, навяхване, преумора, тонзилит, кариес на зъбите, туберкулоза, тумори, вируси, вагинит, варикозни вени, брадавици, слаба имунна система, бръчки, гъбични инфекции и всички нарушения, свързани с възрастта и със стреса, причиняван от нашето обкръжение."
ЕСКИМОСИТЕ И ЕНЗИМИТЕ
Повечето здравни специалисти биха се съгласили, че всекидневната
консумация на 4.5 кг месо и животински мазнини е вредна. Първобитните
ескимоси в Гренландия обаче, придържали се към тази диета поколения
наред, не страдали от високо кръвно налягане, висок холестерол, сърдечни
заболявания и камъни в бъбреците! Как е възможно подобно нещо?
Гренландските ескимоси консумирали храната си сурова и/или леко
ферментирала! В превод думата ескимос означава суровоядец.
Д-р Уилям А. Томас от Арктическата експедиция на Макмилан през 1926 година пише: Ескимосите се хранят изключително с месо и риба, обикновено и за предпочитане - консумирани сурови. Но сред тях не се наблюдава необичайно преобладаване на бъбречни или сърдечносъдови заболявания". Но когато ескимосите започват да се хранят предимно с готвена храна, здравословното им състояние се променя. Появява се рак и сърдечносъдови болести и продължителността на живот намалява с 50%.
ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И ИЗЛИШНИ МАЗНИНИ
Д-р Дейвид Голтън от Медицинския факултет в университета Тофас" изследва единадесет човека с тегло около 106 кг и установява дефицит на липаза в мастната тъкан, както и мастни тумори.
При липса на разграждащия мазнините ензим липаза, те започват да се трупат из цялото тяло.
Дори малкият градски вестник в Хот Спрингс, Арканзас, публикува статия, озаглавена "Могат ли богатите на ензими хранителни режими да сложат край на затлъстяването?". В нея се преразказва експериментът на Националния съвет по хранителни изследвания, където участниците в изследването се хранели обилно шест пъти дневно, като са приемали и ензимни добавки, за които се е смятало, че могат да помогнат за отстраняването на излишните килограми. От общо петдесет участници жените отслабвали средно с около 0.5 кг, а мъжете - средно с около 0.9 кг дневно.
ЕНЗИМИТЕ УВЕЛИЧАВАТ ИМУННИТЕ ФУНКЦИИ С 1300%
Спортната активност води до висока степен на разкъсвания на тъкани и протеинови фрагменти от тях започват да циркулират из организма. Д-р А. Е. Лесковар демонстрира как добавянето на ензими към диетата увеличава макрофагите със 700%, а на клетките естествени убийци - с 1300%. Затова приемането на ензими преди физически натоварвания свежда до минимум нараняванията и ускорява възстановяването. Приемът на ензими след физическо натоварване намалява времето за възстановяване.
материалите са от "Подмладяващата сила на Ензимите" на Викторас Кулвинскас
С възрастта тялото губи способността си да произвежда собствени ензими и затова е необходимо да ги приемаме чрез храната. Има два начина за осъществяване на този процес. Единият е като се храним със сурова, чиста от химикали храна, а другият е да вземаме ензимни добавки.
Добри хранителни източници на ензими са алфалфа, ечемик, хлорела, спирулина, кафяви морски водорасли (Keip), мента. Повечето плодове, особено бананите са добър източник.
Рутинното добавяне на храносмилателни ензими като добавка с цел подпомагане на храносмилателните процеси, обмяната на веществата (метаболизма) се очертава като необходимост. Топлинната преработка на храната разрушава ензимите и съвременното меню страда от недостиг на ензими, което претоварва организма с мазнини, протеини и въглехидрати и пренасочва резервите на организма за изработване на повече храносмилателни, отколкото метаболитни ензими.
"Подмладяващите ензими помогнаха на мен и моите колеги; те могат да помогнат и на Вас". - Викторас Кулвинскас
"Ензимите могат да помогнат за свеждането до минимум, предотвратяването или лечението на абцеси, ацидоза, акне, старчески петна, стареене, СПИН, алергии, Алцхаймерова болест, анемия, атеросклероза, артрит, астма, аутизъм, болки в кръста, бронхит, булемия, изгаряния, бурсит, рак, кандидоза, сърдечносъдови заболявания, хронична умора, проблеми с кръвообращението, цироза, настинки, запек, болест на Крон, кистозна фиброза, пърхот, депресия, дерматит, диабет, диария, дивертикулит, наркомания, суха кожа, инфекции на ухото, едема, емфизем, епилепсия, очни болести, умора, треска, фибромиалгия, камъни в жлъчката, гангрена, подагра, косопад, лош дъх, есенна хрема, главоболие, инфаркт, пирозис, хепатит, високо кръвно налягане, висок холестерол, уртикария, хипогликемия, импотентност, лошо храносмилане, възпаление, грип, безсъние, жълтеница, бъбречни заболявания, непоносимост към лактоза, лупус, лаймска болест, лошо абсорбиране, маниакална депресия, менопауза, мигрена, мононуклеоза, мултипленна склероза, затлъстяване, остеопороза, панкреатит, паразити, Паркинсонова болест, пневмония, полипи, пременструален синдром, простатит, псориазис, ревматична треска, розацея, краста, шизофрения, сенилност, херпес зостер, синузит, навяхване, преумора, тонзилит, кариес на зъбите, туберкулоза, тумори, вируси, вагинит, варикозни вени, брадавици, слаба имунна система, бръчки, гъбични инфекции и всички нарушения, свързани с възрастта и със стреса, причиняван от нашето обкръжение."
ЕСКИМОСИТЕ И ЕНЗИМИТЕ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW9d7ro0tLzUC8TWZZaeX0gVazd8YcUww65eFL4icf9mMe5XhyphenhyphensbRbmTU7nfKLOGGzFXiHn_G4wWQxWikMGIIXy2qxLqxiswroig1ieYxWgjT34yK0UMdEp7bIcUH1mCQtCba0EMj1ODY/s640/akvasors-hranosmilatelni-enzimi.jpg)
Д-р Уилям А. Томас от Арктическата експедиция на Макмилан през 1926 година пише: Ескимосите се хранят изключително с месо и риба, обикновено и за предпочитане - консумирани сурови. Но сред тях не се наблюдава необичайно преобладаване на бъбречни или сърдечносъдови заболявания". Но когато ескимосите започват да се хранят предимно с готвена храна, здравословното им състояние се променя. Появява се рак и сърдечносъдови болести и продължителността на живот намалява с 50%.
ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И ИЗЛИШНИ МАЗНИНИ
Д-р Дейвид Голтън от Медицинския факултет в университета Тофас" изследва единадесет човека с тегло около 106 кг и установява дефицит на липаза в мастната тъкан, както и мастни тумори.
При липса на разграждащия мазнините ензим липаза, те започват да се трупат из цялото тяло.
Дори малкият градски вестник в Хот Спрингс, Арканзас, публикува статия, озаглавена "Могат ли богатите на ензими хранителни режими да сложат край на затлъстяването?". В нея се преразказва експериментът на Националния съвет по хранителни изследвания, където участниците в изследването се хранели обилно шест пъти дневно, като са приемали и ензимни добавки, за които се е смятало, че могат да помогнат за отстраняването на излишните килограми. От общо петдесет участници жените отслабвали средно с около 0.5 кг, а мъжете - средно с около 0.9 кг дневно.
ЕНЗИМИТЕ УВЕЛИЧАВАТ ИМУННИТЕ ФУНКЦИИ С 1300%
Спортната активност води до висока степен на разкъсвания на тъкани и протеинови фрагменти от тях започват да циркулират из организма. Д-р А. Е. Лесковар демонстрира как добавянето на ензими към диетата увеличава макрофагите със 700%, а на клетките естествени убийци - с 1300%. Затова приемането на ензими преди физически натоварвания свежда до минимум нараняванията и ускорява възстановяването. Приемът на ензими след физическо натоварване намалява времето за възстановяване.
материалите са от "Подмладяващата сила на Ензимите" на Викторас Кулвинскас
С възрастта тялото губи способността си да произвежда собствени ензими и затова е необходимо да ги приемаме чрез храната. Има два начина за осъществяване на този процес. Единият е като се храним със сурова, чиста от химикали храна, а другият е да вземаме ензимни добавки.
Добри хранителни източници на ензими са алфалфа, ечемик, хлорела, спирулина, кафяви морски водорасли (Keip), мента. Повечето плодове, особено бананите са добър източник.
Рутинното добавяне на храносмилателни ензими като добавка с цел подпомагане на храносмилателните процеси, обмяната на веществата (метаболизма) се очертава като необходимост. Топлинната преработка на храната разрушава ензимите и съвременното меню страда от недостиг на ензими, което претоварва организма с мазнини, протеини и въглехидрати и пренасочва резервите на организма за изработване на повече храносмилателни, отколкото метаболитни ензими.
Няма коментари:
Публикуване на коментар